نقش انبارداری در لجستیک

انبار و به طبع آن انبارداری از بخش‌های کلیدی سازمان‌ها و شرکت‌ها محسوب می‌شوند. بدان معنی که قسمت اعظمی از دارایی‌های آن‌ها در انبار نگهداری شود. کالاهای موجود در انبار باید به گونه‌ای حفظ و نگهداری شود که هر زمان نیاز بود دسترسی به انواع کالا مقدرو باشد. از طرفی، انبارداری لجستیک شبیه به انبارداری می‌باشد. اما با این تفاوت که علاوه بر نگهداری کالا قبل از حمل و جابجایی به مکان دیگر، مدیریت موجودی کالا و پردازش سفارشات نیز در لجستیک انجام می‌گیرد. در این مطلب قصد داریم که شما را بیشتربا نقش انبارداری در لجستیک آشنا نماییم.

انبارداری چیست؟

انبار به فضایی گفته می‌شود که، انواع کالا با یک نظم خاصی براساس ویژگی‌های خود در کنار هم نگهداری می‌شوند. به شیوه‌های متفاوتی می‌توان کالاهای انباررا طبقه بندی نمود. یه عبارتی، انبارداری جزئی مهم از بخش لجستیک است که، بهبود فرآیند آن باعث سهولت در ورود و خروج کالا در کمترین زمان و با هزینه‌ای کم خواهد شد. خدمات دپو و انبارداری مدرن، با کنترل مستمر موجود بودن کالاهای مورد نیاز مشتریان در انبار و تأیید صحت موجودیت انبار به افزایش سوددهی کمک کرده و از اتلاف کالاها در صورت نیاز نبودن جلوگیری می‌نماید.

ازجمله مزیت‌های انبارداری به طور کلی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • هماهنگی مناسب بین تأمین کننده و شرکت‌های خدمات لجستیک
  •  حمل و نقل سریع کالا
  • بهبود فضای انبار برای چیدمان کالا
  • ردیابی بهتر کالا جهت تأمین کالا یا جلوگیری از ورود کالای تکراری
  • افزایش بهره‌وری، سودآوری و کاهش هزینه‌ها
  • استفاده از نرم افزارهای انبارداری
  • دریافت و ارسال به موقع کالا
سیستم های مدرن مدیریت انبارداری

در دهه‌های اخیر با رشد و توسعه تکنولوژی سیستم مدیریت انبار هم به سمت مدرن شدن حرکت کرده است. استفاده از فناوری درانبارداری کمبود نیروی انسانی را پوشش داده و در زمان و هزینه‌های جانبی صرفه جویی نموده و کارآیی انبارداری را افزایش می‌دهد. فناوری‌های متفاوتی بسته به نوع کالا در انبار به کار برد. اما به طور کلی می‌توان زیرساخت‌های همچون قفسه بندی مدرن، ماشین‌های حمل و جابجایی مدرن در فضای انبار، ماشین آلات جابجایی مواد اولیه و کالا، سیستم نرم افزاری انبارداری و استفاده از نیروی انسانی آموزش دیده مجرب در سیستم مدرن مدیریت انبارداری استفاده نمود.

یکی از سیستم‌های مدرن در انبارداری ، سیستم مدیریت انبارداری به صورت اتوماسیونی با استفاده از نرم افزار می‌باشد. با این سیستم مدیریتی می‌توان به صورت کاملاً سیستمی و آنلاین میزان موجودی کالا، میزان فضای مورد نیاز برای کالاهای موجود در انبار، فرآیند انبارداری و ارسال کالا ، آماده‌سازی و حمل کالا و پیگیری سفارشات را در هر لحظه پیگیری و کنترل نمود. بنابراین نه تنها سطح کارآیی سیستم انبارداری افزایش می‌یابد، بلکه می‌توان با کنترل موجودی سرعت تأمین کالاها برای در دسترس بودن به منظور رفع نیاز مشتریان را فراهم نمود.

"شرکت لجستیک افق آریا با برخورداری از بهترین فضاهای انبار و خدمات انبارداری لجستیک مدرن آماده خدمت‌رسانی به شما مشتریان گرامی می‌یاشد."

لجستیک در انبارداری

خدمات لجستیک با انبار و انبارداری چه در مرحله تولید و چه توزیع کالا رابطه مستقیمی دارد. در حقیقت، لجستیک در انبارداری شامل حمل و نقل، انبارداری و مدیریت ورود و خروج سفارشات کالا است. اگر اصول انبارداری کالا در هر یک از بخش‌های لجستیک انبارداری رعایت نشده باشد، باعث هدر رفت زمان و افزایش هزینه‌های تمام شده کالا و در نهایت کاهش سود نهایی برای صاحبان کالا خواهد شد.

تأثیرات لجستیک در انبارداری را می‌توان به صورت خلاصه به صورت زیر بیان کرد :

  • بهبود عملکرد و کارآیی در انبارداری با استفاده از فناوری‌ها مانند بارکدخوان ها و نرم افزارهای انبارداری
  • تعیین زمانبندی دقیق و مدیریت آن برای تحویل و ارسال سفارشات
  • کاهش هزینه های تمام شده کالا با رصد موجودی کالا در انبار
  • ارسال مستقیم از فروشندگان به خریداران
  • افزایش عملکرد انبار با استفاده از اجرای روش‌های مناسب لجستیک
تفاوت انبارداری و لجستیک

همانطور که اشاره شد انبارداری یکی ازاجزای لجستیک است و شاید در ابتدا به نظر برسد هر دو یک مفهوم هستند. اما با اینحال تفاوت‌هایی بین انبارداری و لجستیک وجود دارد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

اصلی ترین تفاوت آن‌ها در این است که، لجستیک یک فرآیند کلی مدیریت تأمین و توزیع کالا، خدمات و اطلاعات است که دارای نقطه شروع و مقصد می‌باشد. در حالی که انبارداری در وافع بخشی از این فرآیند محسوب می‌شود که خود در بردارنده برنامه‌ریزی و کنترل موجودی کالا و ثبت سفارشات کالا و نگهداری مناسب از آن‌ها می‌باشد. بنابراین برای داشتن یک فرآیند لجستیک قوی مطابق با استانداردهای بین‌المللی نیاز است، دستور العمل لجستیک و انبارداری به موازات هم و با دقت رعایت شوند.